سنگ لاشه;. سنگ اصلی بدون تغییر یا همان صورت که از معدن استخراج می‌شود مورد استفاده برای نما و برای کف ;.سازی قرار می گیرد اگر ;.سنگ لاشه را به تیشه در کارها به شکلی منظم ;.یا غیر منظم تراش بدهیم سنگ لاشه;. از این سنگ سنگ قواره به ;.دست می آید در این مقاله;. سعی ;.داریم به سنگ لاشه قواره بپردازیم آنچه که در این مقاله سعی;. داریم در مورد زیر بپردازیم

کاربردی سنگ لاشه قواره

مراحل آماده سازی ;.ساختمان برای کار;. با سنگ لاشه قواره یا سنگ لاشه

کاربردی سنگ لاشه قواره

سنگ لاشه قواره با کارهای مختلف;. خصوصاً کاربردی دارد که در زیر با آن کاملاً توضیح واشاره می‌کنیم

استفاده از در راه پله;. ها و فونداسیون ساختمان

به عنوان کفپوش برای حیاط

نمای دیوار چینی ساختمان;.

مراحل آماده سازی ساختمان

در بنایی ها با سنگ قواره;. بسته به نیاز و;. مشخصات درخواست مشتری ابعاد سنگ با تیشه به اندازه دلخواه ;.درآمد و ترتیب چیدمان سنگ ها باید به طور باشد که سنگ ها در هم قفل شوند;.

سنگ  لاشه است طبیعی که از اجتماع یک;. یا چند کانی تشکیل شده است ;.سنگ یکی از مصالی اصلی ساختمان در ساخت و ساز می باشد که در اکثر کارهایی;. که عمران ;. راه آهن و بندر انجام می شود مورد;. استفاده قرار میگیرد .

از جمله ویژگی های سنگ لاشه;. می توان به دوام و مقاومت بسیار بالا مطلوب، مقاومت و ضربه ای بالا، قابلیت برش و صیقل خوردن قابلیت;. شستشو، ثبات رنگ مقاومت در برابر ;.حرارت و رطوبت، مقاومت غیر قابل نفوذ بودن، مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی سختی;. و مقاومت فشاری بالا پایداری ;.در برابر مواد اسید

چنانچه باید اذعان کرد که اگرچه سنگ به علت سنگینی و مشکلات حمل و نقل و استخراج تا حدی جای خود را به مصالحی نظیر آجر داده است اما همچنان اهمیت خود را در ساختمان های سنگین و سخت نظیر پل ها، تونل ها، بهمن گیرها، دیوارهای حائل و سنگ چین ها و کرسی چین ها و غیر حفظ کرده است.

ویژگی های سنگ ساختمانی خوب

بافت سنگ: سنگ باید ساختمانی سالم داشته باشد یعنی:  شیار،ترک و رگه های سست نداشه باشد و بدون پوسیدگی و  یکدست و یکنواخت باشد.

جذب آن:  سنگ ساختمانی نباید آب زیاد جذب کند بنابراین نباید در آب متلاشی و حل شود.

پاکیزگی: سنگ ساختمانی نباید آلوده به مواد طبیعی و مصنوعی باشد.

 پایداری سنگ در برابر عوامل محیطی: سنگ طبیعی باید شرایط فیزیکی و شیمیایی محیط را تحمل نماید لذا باید در برابر باد، یخبندان، تغییرات دما و در صورت وجود جریان آب و همه عوامل فرسایش مقاومت کند.

پایداری مکانیکی: تاب فشاری برای قطعات بابر نباید کمتر از 150 کیلوگرم بر سانتی متر مربع باشد.

انتخاب سنگ

سنگ‌های مصرفی بایستی از لحاظ بافت و ظاهر، یکنواخت و بدون ترک بوده و عاری از رگه‌های خاکی مارنی، میکانی، پریت، ترکیبات سولفاتی و سولفیدی (حداکثر SO3 به ۱% وزنی محدود می‌شود) و سایر موادی باشند که تحت‌تأثیر عوامل جوّی و هوازدگی خراب می‌گردند؛ زیرا در این صورت استحکامی نخواهند داشت.

دو گروه از سنگ‌های طبیعی که در نمای ساختمان به کار می‌روند، سنگ‌های آهکی و سنگ‌های آذرین هستند. سنگ‌های آهکی معمولاً به دلیل وجود رگه‌هایی که در آنها دیده می‌شود، استحکام چندانی ندارند. مشکل سنگ‌های آذرین معمولاً جذب آب پایین و عدم چسبندگی با بدنه ساختمان است.

انتخاب سنگ نما

نمای ساختمان به دلیل قرار گرفتن در معرض شرایط جوی (باران، یخبندان، آفتاب و آلاینده‌ها) از اهمیت خاصی برخوردار است. سنگ نما باید ویژگیهای خاصی داشته باشد تا بتواند در برابر این عوامل دوام بیاورد. بنابراین سنگی که جهت نما استفاده می‌شود باید شرایط زیر را داشته باشد:

 متناسب با آب و هوای منطقه باشد: سنگ باید متناسب با شرایط اقلیمی انتخاب گردد. مثلاً در مناطق سرد و مرطوب، سنگ باید دارای تخلخل بسیار کم باشد. در غیر این صورت ممکن است بر اثر یخبندان متلاشی شود یا در مکان‌هایی که امکان وزش طوفان شن وجود دارد، سنگ در معرض سایش بوده و باید مقاومت به سایش بالا داشته باشد.

– قابلیت صیقل خوردن و برش را داشته باشد.

– مقاومت‌های کششی و خمشی نسبتا خوبی را دارا باشد.

– ترکیبات کانی شناسی آن باید در نظر گرفته شود: کانیهای مضر (کانیهای آهن) در برابر آب و هوا اکسیده شده و در نتیجه فرسودگی زودرس را به وجود می آورند. وجود ناخالصی به صورت مجتمع در یک نقطه و یا یک امتداد، نقطه ضعف بوده و میتواند باعث تخریب سنگ شود.

– سنگ انتخابی باید چسبندگی خوبی را با ملات داشته باشد (دارای جذب آب مناسب باشد).

– رنگ آن با ثبات باشد و در برابر بخارها و گازها و پرتو آفتاب پایدار باشد.

 به این ترتیب از عوامل موثر بر انتخاب سنگ ابتدا توجه به کاربرد آن در ساختمان می باشد و پس از آن می توان به عواملی مانند دوام، آنالیز فیزیکی و شیمیایی سنگ، رنگ سنگ و قیمت سنگ اشاره نمود.

 

سنگ‌هایی که به عنوان مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند، تنوع بسیار بالایی در جنس، طرح و ساختار دارند. هر کدام از این سنگ ها با نام به خصوصی معرفی شده و ماهیت متفاوتی دارد. کاربرد سنگ های ساختمانی متفاوت در سازه های مختلف بر اساس سلیقه، زمینه استفاده و کاربردی است که آن سنگ در ساختمان دارد.

دنیای سنگ‌ها دنیایی بسیار وسیع و متنوع است. سنگ‌هایی که به عنوان مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند، تنوع بسیار بالایی در جنس، طرح و ساختار دارند. هر کدام از این سنگ ها با نام به خصوصی معرفی شده و ماهیت متفاوتی دارد. کاربرد سنگ های ساختمانی متفاوت در سازه های مختلف بر اساس سلیقه، زمینه استفاده و کاربردی است که آن سنگ در ساختمان دارد.

دو نمونه پر فروش سنگ های ساختمانی که به میزان وسیعی در سازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، سنگ لاشه و سنگ مالون است. این دو سنگ تفاوت های زیادی با هم دارند. این تفاوت ها را می توان هم در ظاهر و ساختار سنگ و هم در زمینه کاربرد آن ها جست و جو کرد. در این جا می خواهیم به بررسی تفاوت این دو مدل سنگ در یک نگاه بپردازیم.

به چه سنگی سنگ لاشه می گوییم؟

این سنگ ها از جمله سنگ های پر استفاده به عنوان مصالح ساختمانی است و در دسته سنگ های دگرگونی قرار می گیرد. سنگ لاشه را با عنوان تخته سنگ نیز می شناسند. این مدل سنگ که در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد، بسیار سنگین بوده و چگالی بالایی دارد. روی این سنگ ها هیچ گونه تراشی انجام نمی شود و ساختاری کاملا دست نخورده و طبیعی دارد.

سنگ لاشه در چه زمینه هایی کاربرد دارد؟

این سنگ ها همان طور که پیش از این نیز گفته شد کاملا طبیعی و بدون برش استفاده می شوند. به همین دلیل قاعدتا از آن ها برای نمای ظاهری ساختمان ها استفاده نمی شود، چرا که ساختاری تزئینی ندارند. کاربرد عمده این سنگ ها در بناهای ساختمانی به جای استفاده از سیمان و بلوک است. ساختار مستحکم و سنگین این سنگ ها در کنار مقرون به صرفه بودن شان، آن ها را به عنوان مصالح مناسب برای راهسازی و ساختمان سازی تبدیل کرده است.

سنگ های لاشه انواع مختلفی دارند

جالب است بدانید که خود این سنگ ها بر اساس منابع اولیه تولید و استخراج شان به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. برای نمونه به برخی از آن ها که منشا کلسیم کربنات دارد را با عنوان سنگ لاشه تراورتن می شناسند. کاربرد عمده این سنگ ها در صنایع هنری و مجسمه سازی و همچنین تولید موازییک و انواع سنگ های مصنوعی است.

دسته دیگر سنگ هایی که زیر دسته سنگ های لاشه هستند، نمونه هایی با عنوان سنگ لاشه ورقه ای است. استخراج این سنگ ها از بافت های کوه و مناطق طبیعی است و استخراج آن ها به صورت ورقه ورقه ای صورت می گیرد. این سنگ ها به دلیل ساختار طبیعی و مستحکمی که دارند در ساخت و ساز های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و معمولا از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه هستند.

به چه سنگ هایی سنگ مالون گفته می شود؟

سنگ مالون دسته دیگری از سنگ های ساختمانی است که به صورت گسترده در ساخت و ساز های مهندسی مورد استفاده قرار می گیرد. نکته قابل توجه این است که سنگ مالون به نوعی زیر مجموعه سنگ های لاشه بوده و می توان آن را نوعی سنگ لاشه تغییر یافته در نظر گرفت. حتی در منابعی به آن سنگ لاشه قواره یا سنگ لاشه مالون نیز گفته می شود.

تفاوت سنگ مالون با سنگ لاشه در چیست؟

پیش از این نیز گفتیم که سنگ هایی که با عنوان لاشه در ساختمان سازی و دیگر سازه های مهندسی مورد استفاده قرار می گیرند، ساختاری کاملا طبیعی داشته و هیچ گونه تغییر و برشی روی آن ها صورت نمی گیرد. ماهیت این سنگ ها در عدم تراشکاری و تغییر شکل آن ها نهفته است.

اما زمانی که این سنگ ها دستخوش یک سری تغییرات از جمله تراشکاری و شکستن شوند، تبدیل به سنگ هایی می شوند که تحت عنوان های دیگری در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از این تغییرات که به دست انسان روی این سنگ ها صورت می گیرد، نوعی تراشکاری و تغییر است که به موجب آن سنگی با سطح صاف و ظاهری چهار گوش، تحت عنوان سنگ مالون ایجاد می شود.

کاربرد سنگ مالون در چه زمینه هایی است؟

با تغییرات عمده ای که روی سنگ های مالون صورت گرفته است، کاربرد عمده آن ها در نما زدن ساختمان ها است. در واقع می توان این سنگ ها را به عنوان سنگ های نمای ساختمانی معرفی کرد. کاربرد تزئینی و نماسازی توسط این سنگ ها موجب کاربرد آن ها در نماسازی فضا های سبز و پارک ها نیز شده است. طراحی و نماسازی مسیر های پیاده روی و سنگ فرش ها نیز با کمک این سنگ ها صورت می گیرد.

سنگ های مالون نیز انواع متفاوتی دارند

نکته ای که در خصوص این سنگ ها وجود دارد ساختار و اندازه های استاندار آن ها است. برخلاف سنگ های لاشه که به صورت طبیعی و در ابعاد بزرگ وجود داشتند، کاربرد این سنگ های برش خورده در ابعاد و سایز های مشخص و تعیین شده ای است که بر حسب نیاز و سفارش مشتریان ارائه می شوند. بر همین اساس انواع سنگ های مالون نیم تراش، تمام تراش و سنگ اندازه وجود دارد. علاوه بر این ها، این سنگ ها از لحاظ رنگ نیز متنوع هستند.

فروش سنگ های ساختمانی

با گسترش ساخت و ساز های شهری و همچنین افزایش سازه های مختلف راهسازی و فضا های سبز شهری، نیاز به مصالح مختلف ساختمانی از جمله انواع سنگ های ساختمانی رو به افزایش است. اما نکته مهم فروش سنگ های ساختمانی با کیفیت و تضمین شده است تا به این طریق بتوان کیفیت و بقای سازه مورد نظر را تضمین کرد.

سنگ های ساختمانی که در پروژه های متفاوت ساخت و ساز و مهندسی مورد استفاده قرار می گیرد تنوع بسیار بالایی دارند. این سنگ ها هر کدام بنا به نیاز، نوع سازه، کاربرد سنگ و بودجه ای که برای ساخت و ساز در نظر گرفته شده دسته بندی و قیمت گذاری می شوند. در این خصوص تنها باید به نام عرضه کننده و ضمانت کیفیت و دوام محصول توجه کافی داشت.

آشنایی با سنگ لاشه و سنگ مالون

سنگ لاشه و سنگ مالون دو نمونه از سنگ‌های ساختمانی با ویژگی‌های مشابه‌اند که در برخی مواقع به‌اشتباه به‌عنوان یک سنگ در نظر گرفته می‌شوند. در باب این مسئله می‌توان مطرح کرد که در اصل سنگ مالون به‌نوعی زیرمجموعه سنگ‌های لاشه بوده و نمونه‌ای از انواع سنگ‌های تراشیده و دارای قابلیت چکش‌خواری هست که در این مقاله به‌طور کامل درباره‌ی آن سخن خواهیم گفت؛ بنابراین در این قسمت از وبلاگ سازه افزار شمارا دعوت می‌کنیم تا به مطالعه این نوشتار در حوزه‌ی آشنایی با انواع سنگ لاشه و مالون بپردازید.

در باب پیدایش سنگ‌ها و اهمیت آن‌ها

همان‌طور که میدانید سنگ یکی از مصالح موردنیاز در صنعت ساختمان‌سازی هست. درواقع سنگ‌ها عموماً از دو فرایند کوهزایی و کوه سایی در زمین به وجود می‌آیند. جالب است بدانید که آشنایی با این دو پدیده بسیار بااهمیت بوده و شناخت این دو پدیده ما را در شناسایی بهتر انواع سنگ‌ها کمک خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: بانک اطلاعات ساختمان

به‌طورکلی از عوامل کوه سایی می‌توان به هوازدگی شیمیایی، هوازدگی فیزیکی اشاره کرد. هوازدگی شیمیایی شامل مواردی چون باران‌های اسیدی، انحلال، هیدرولیز و … می‌باشند که عاملی برای فرسایش کوه‌ها و به دنبال آن تولید سنگ می‌شوند. از طرفی هوازدگی فیزیکی ازجمله عواملی هست که بدون دخالت هیچ‌گونه تغییر شیمیایی، باعث خرد شدن سنگ‌ها و تغییر شکل آن‌ها به دانه‌های ریزتر می‌شود. این پدیده توسط عواملی چون یخبندان، تغییرات در جو و درنتیجه انقباض و انبساط، قوه جاذبه زمین، رشد گیاهان، باد، جریان آب و عمل جانوران و بسیاری از موارد دیگر شکل می‌گیرد. ناگفته نماند که سنگ مالون و سنگ لاشه نیز دو نوع سنگ طبیعی هست که اولی بعد از استخراج مورد دست‌کاری قرارگرفته و دیگری به همان شکل طبیعی و بدون فراوری مورداستفاده قرار می‌گیرد.

سنگ لاشه چیست؟

این سنگ‌ها ازجمله سنگ‌های پراستفاده به‌عنوان مصالح ساختمانی است و در دسته سنگ‌های دگرگونی قرار می‌گیرد. سنگ لاشه را با عنوان تخته‌سنگ نیز می‌شناسند. این مدل سنگ که در ساختمان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد، بسیار سنگین بوده و چگالی بالایی دارد. درواقع می‌توان اذعان نمود که بر روی این سنگ‌ها هیچ‌گونه تراشی انجام نمی‌شود و ساختاری کاملاً دست‌نخورده و طبیعی دارد.

آشنایی با انواع سنگ لاشه

جالب است بدانید که خود این سنگ‌ها بر اساس منابع اولیه تولید و استخراجشان به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. برای نمونه به برخی از آن‌ها که منشأ کلسیم کربنات دارد را با عنوان سنگ لاشه تراورتن می‌شناسند و همان‌طور که در سایر مقالات در باب سنگ تراورتن نیز شاره کردیم، کاربرد عمده این نوع از سنگ‌ها در صنایع هنری و مجسمه‌سازی و همچنین تولید موزاییک و انواع سنگ‌های مصنوعی است.

از طرفی دسته دیگر سنگ‌هایی که زیر دسته سنگ‌های لاشه هستند، نمونه‌هایی با عنوان سنگ لاشه ورقه‌ای است. استخراج این سنگ‌ها از بافت‌های کوه و مناطق طبیعی است و استخراج آن‌ها به‌صورت ورقه ورقه‌ای صورت می‌گیرد. این سنگ‌ها به دلیل ساختار طبیعی و مستحکمی که دارند در ساخت‌وسازهای مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرند و معمولاً ازلحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه هستند.

بیشتر بخوانید: قیمت موزاییک

آشنایی با کاربردهای گسترده سنگ لاشه

همان‌طور که در بخش قبلی اشاره داشتیم سنگ لاشه یا سنگ بادبر به دلیل کاربرد طبیعی و بدون فرآوری شده بیشتر به‌جای سیمان و بلوک در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. درواقع می‌توان اذعان داشت که مقاومت بالا و استحکام زیاد آن در کنار قیمت پایین سنگ لاشه به نسبت مصالح دیگر بر کاربردهای بیشتر آن در مصارف ساختمانی مختلف افزوده است. با توجه به همین رویه نیز به ارائه یکسری از کاربردهای مشخص سنگ لاشه می‌پردازیم:

کف سازی با سنگ لاشه

به‌طورکلی بنایی با سنگ لاشه و کاربرد این نوع سنگ در کف قسمت‌هایی مثل حیاط و مسیر ورودی خانه باغ‌ها و ویلا از نمونه‌های رایج اجرای سنگ لاشه در بناهای مختلف است. همچنین لازم به ذکر است که کف سازی با سنگ لاشه در دو مدل ورقه‌ای و قلوه‌سنگی قابل‌اجرا هست.

نمای دیوار باغ با سنگ لاشه

نمای سنگ لاشه و لاشه‌سنگ نما برای دیوار و نمای ساختمان‌های باغی کاربرد دارد. درواقع می‌توان اذعان نمود که ساخت حریم مشخص و استفاده از یک سازه طبیعی در محوطه‌سازی باغ در اجرای نمای دیوار باغ با سنگ لاشه انجام می‌شود.

سنگ لاشه کف حیاط

سنگ لاشه کف حیاط برای ساختمان‌هایی با محوطه وسیع کاربرد داشته و در طرح‌های مختلف متناسب با فضای محیط انجام می‌شود.

ساخت استخر با سنگ لاشه

جالب است بدانید که ساخت استخر با سنگ لاشه به دلیل استحکام بالای این سنگ، طرح طبیعی آن و همین‌طور قیمت پایین این سنگ در بین دیگر سنگ‌های ساختمانی متقاضیان بیشتری را به خود اختصاص داده است.

ساخت دیوار باغ

به‌طورکلی برای طرح نمای سنگ لاشه برای ساختمان بیشتر از نمونه لاشه مالونی استفاده می‌شود. دیوارچینی با سنگ مالون و اجرای سنگ مالون دیوار باغ از نمونه مصارف کاربردی این نوع سنگ‌ها در پروژه‌های ساختمانی است.

 سنگ مالون چیست؟

از طرفی سنگ مالون به‌نوعی زیرمجموعه سنگ‌های لاشه بوده و می‌توان آن را نوعی سنگ لاشه تغییریافته در نظر گرفت. به‌طورکلی سنگ مالون دسته دیگری از سنگ‌های ساختمانی است که به‌صورت گسترده در ساخت‌وسازهای مهندسی مورداستفاده قرار می‌گیرد. همچنین نکته قابل‌توجه دیگر این است که حتی در منابعی به آن سنگ لاشه قواره یا سنگ لاشه مالون نیز گفته می‌شود.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - سنگ لاشه

شناخت ویژگی‌های کلی انواع سنگ مالون

در این بخش هدف ما از ارائه این اطلاعات توضیحاتی در باب ویژگی‌های سنگ مالون هست. درواقع در این بخش شمارا با اصلی‌ترین المان‌های این سنگ به‌منظور جداسازی و شناخت آن از سایر سنگ‌ها آشنا می‌کنیم.

چکش‌خواری در سنگ مالون

همان‌طور که در ابتدای این مقاله نیز ذکر شد سنگ مالون خاصیت چکش‌خواری داشته، بنابراین به‌راحتی می‌توان آن را به شکل موردنظر تبدیل کرد.

تنوع در شکل‌ها و اندازه‌ها

به‌طورکلی سنگ مالون انواع مختلف و متنوعی دارد که می‌توان به سنگ مالون جوشقان، سنگ مالون راسته، سنگ مالون نبشی و … اشاره کرد. هرکدام از آن‌ها علاوه بر ظاهر متفاوت، کاربردهای متنوعی نیز دارند. به‌عنوان نمونه سنگ مالون جوشقان دارای رگه‌های متنوع و گوناگون در سطح خود هست و دارای رنگ‌های متنوع مانند سنگ مالون جوشقان رگ قرمز، مالون جوشقان قرمز و زرد، مالون جوشقان با رگه‌های لیمویی هست.

ارائه طیف رنگی گسترده

جالب است بدانید که طیف رنگی سنگ مالون بسیار وسیع و گسترده هست و این مسئله یکی از مهم‌ترین اصول زیبایی‌شناسی در استفاده از این نوع از سنگ‌ها است؛ بنابراین طبیعی است که هماهنگ کردن آن با سایر متریال های به‌کاررفته در محیط، کار دشواری نخواهد بود. به‌طورکلی طیف رنگ سنگ مالون را می‌توان به سنگ مالون قهوه‌ای، سنگ شیری، سنگ سبز، سنگ طوسی و … نسبت داد که هرکدام ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند. لازم به ذکر است که سنگ‌های مالون سبز یکی از سنگ‌های بسیار مرغوب می‌باشند. این متریال یکی از سنگ‌های پرمصرف هست که علاوه بر جنبه مقاومت و ساخت‌وساز، جنبه درمان و روان‌شناختی نیز دارد.

مقاوم با جذب رطوبت پایین

از دیگر ویژگی‌های سنگ مالون، مقاومت بالای آن‌ها و جذب بسیار پایین آب توسط آن‌ها هست. با توجه به همین موارد ذکرشده در کنار ظاهر جذاب و مقاومت بسیار بالای آن، استفاده از این نوع سنگ در محوطه‌سازی و کف سازی ساختمان‌ها زیبایی خاصی به محیط می‌بخشد و زیبایی محیط را دوچندان می‌کند.

آشنایی با انواع سنگ مالون بر اساس رویه تولید

در یک نگاه کلی می‌توان اذعان نمود که سنگ‌های مالون را بر اساس نحوه آماده‌سازی می‌توان در دسته‌بندی زیر قرارداد که به شرح زیر هست:

سنگ مالون تمام تراش

سنگ مالون تمام تراش به سنگ‌هایی گفته می‌شود که تمام قسمت‌های آن تراش‌خورده و به شکل مخروط تبدیل می‌شوند. قسمت پشت سنگ نامبرده، همان قسمت مخروطی و یا تیز سنگ هست. این نوع تراش در سنگ‌های برای بهتر چسبیدن ملات و مواد چسبنده ایجاد می‌شود، بنابراین از این نوع سنگ عموماً در سفت‌کاری‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

مالون سر تراش یا نیم تراش

این مدل به نمونه‌هایی گفته می‌شود که هر چهار طرف نمای آن تراشیده شود ولی پشت آن بدون تراش باقی بماند.

مالون اندازه

به سنگ تمام تراشی که بر اساس اندازه معینی برش داده می‌شود، سنگ اندازه گفته می‌شود. درواقع می‌توان اذعان نمود که سنگ مالون اندازه نوعی دیگر از سنگ‌های مالون هست که تمام تراش است و تراش آن متناسب با اندازه معین و موردنظر صورت می‌گیرد. از این نوع سنگ مالون نما در ایجاد طاق‌ها، سر در ورودی و خروجی ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: قیمت سنگ

آشنایی با انواع سنگ مالون بر اساس شکل ظاهری

جالب است بدانید که سنگ مالون بر اساس طول خود و یا به عبارتی دقیق‌تر شکل ظاهری خود دارای نام‌های متفاوتی است که در ادامه این مقاله از سازه افزار به انواع آن می‌پردازیم:

سنگ مالون کله

به‌طورکلی اگر طول این نوع سنگ از ارتفاع آن کمتر باشد در اصطلاح به آن مالون کله می‌گویند.

سنگ مالون راسته

درصورتی‌که طول آن از ارتفاع بیشتر باشد، مالون راسته نامیده می‌شود.

سنگ مالون نبشی

هم‌چنین نمونه‌ای از این سنگ که در کنج و نبش دیوارها استفاده می‌شوند، بانام مالون نبشی نیز شناخته می‌شود.

 

 

تفاوت سنگ لاشه و مالون چیست؟ | فرق سنگ لاشه با مالون | قیمت سنگ لاشه

سنگ هایی که در مصالح ساختمانی به کار برده می شوند، انواع مختلفی دارند. تمامی این سنگ ها، نام، جنس، رنگ، ظاهر و کاربرد مخصوص به خود را دارند. اصولا با توجه به ظاهر و جنس سنگ کاربرد آن مشخص می شود. این سنگ ها در ساختار و یا نمای یک ساختمان به کار گرفته می شوند. دو تا از معروف ترین سنگ ها در این زمینه، لاشه و مالون هستند. برخی از افراد به اشتباه این دو سنگ را یکی می دانند. ما در این مقاله به بیان تفاوت سنگ لاشه و مالون خواهیم پرداخت. خوب است در ابتدا با سنگ لاشه آشنا شوید.

سنگ لاشه چیست؟

برخی افراد فکر می کنند که سنگ لاشه در نمای ساختمان به کار گرفته می شود. با این حال این سنگ اصلا نمای زیبایی ندارد و به هیچ عنوان در نمای ساختمان به کار گرفته نمی شود. در عوض این سنگ به عنوان مصالح ساختمانی در ساختار ساختمان استفاده می شود.


بیشتر بخوانید: سنگ تراورتن چه نوع سنگی است؟


این سنگ چگالی و وزن زیادی دارد. این سنگ کاملا طبیعی است و هیچ تغییری در ساختار آن داده نمی شود. از آنجایی که هیچ تراشی روی آن صورت می گیرد، نمای تزئینی ندارد.

سنگ لاشه، تخته سنگ نیز نامیده می شود و کاربرد آن در ساختمان سازی و راه سازی است.

IMG 20191005 WA0002 1 1030x580 - سنگ لاشه

سنگ مالون چیست؟

در بالا ذکر کردیم که سنگ لاشه هیچ تغییری نمی کند و کاملا طبیعی است. با این حال، سنگ لاشه گاهی اوقات تغییراتی می کند. تراش ها و برش هایی روی آن انجام می شود. این تراش ها و برش ها به آن جلوه ی تزئینی می دهند. در این صورت، این سنگ، سنگ مالون نامیده می شود.


بیشتر بخوانید: سنگ ورقه ای در چه زمینه هایی کاربرد دارد؟


از آنجایی که روی این سنگ تغییرات صورت گرفته است نمی توان آن را طبیعی نامید. این سنگ ها به دلیل زیبایی که دارند در نمای ساختمان، باغ، فضاهای سبز و مسیره های پیاده روی به کار گرفته می شوند.

سنگ مالون، سنگ لاشه مالون و سنگ لاشه قواره نیز نامیده می شود زیرا بعضی افراد آن را زیرشاخه ی سنگ لاشه می دانند.

c94f75df e3a1 47f4 b36e c0aa05e411d1 1030x804 - سنگ لاشه

تفاوت سنگ لاشه و مالون چیست؟

با توجه به مواردی که ذکر کردیم تفاوت خیلی زیادی بین سنگ لاشه و سنگ مالون نیست. با این حال این دو سنگ متفاوت را یک سنگ در نظر نگیرید. تفاوت این دو سنگ را در موارد پایین به صورت خلاصه بیان می کنیم.

  • سنگ لاشه کاملا طبیعی است ولی سنگ مالون طی تغییرات و تراشکاری ها به وجود آمده است.
  • سنگ لاشه فقط در ابعاد بزرگ موجود است ولی سنگ مالون در اندازه های مختلف و کوچک موجود است.
  • سنگ لاشه نمای تزئینی ندارد ولی سنگ مالون جلوه و نمای زیبایی دارد.
  • سنگ مالون برخلاف سنگ لاشه رنگ ها و طرح های متفاوتی دارد و از آنجایی که روی آن تغییرات صورت می گیرد، به شکل های مختلفی در می آید.
  • سنگ مالون بیشتر در نماسازی ساختمان، فضاهای سبز و پیاده روی به کار گرفته می شود ولی سنگ لاشه در ساختار ساختمان و راه سازی به کار گرفته می شود.